BECOME THE 16TH 16TH TREASURER

Word jij de nieuwe penningmeester van het Yes!Delft Students bestuur?

Wat doet de penningmeester?

De penningmeester van het bestuur is de eindverantwoordelijk voor het financiële doen en laten van de stichting. Je beheert het geld en houdt de boekhouding bij. Verder maak je een jaarbegroting om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen! Ook schrijf je een financieel beleid waarin je met de rest van het bestuur afspraken maakt waar je wel of geen geld aan uitgeeft.

Een greep uit je dagelijkse bezigheden als penningmeester:

Bijhouden van de boekhouding in Exact!Online: De boekhouding doe je bij YES!Delft Students in Exact! Online. Elke uitgave die de stichting doet dien je bij te houden in de boekhouding. Door het gebruik van de software gaat dit allemaal erg makkelijk en dit leer je dan ook zo aan. Verder moet je natuurlijk ook facturen maken voor de inkomende geldstromen, ook dit gaat allemaal via Exact!Online. 

Jaarbegroting maken en door het jaar heen herbegroten:

Aan het begin van het jaar maak je een startbegroting. Door het jaar heen stuur je de stichting dan bij om het winst/verlies resultaat zo dicht mogelijk bij de nul te krijgen. Je bent immers een non-profit organisatie. Dit bijsturen doe je door te herbegroten. Soms kan het voorkomen dat je ergens meer geld aan uitgeeft dan je in het begin had gedacht en dan moet je ergens anders bezuinigen. Of andersom: je houdt ergens geld over wat je dan ergens anders kan investeren om het doel van YES!Delft Students nog beter te kunnen bereiken!

 

Sign up for the interest list!

Sign up here, then we will contact you as soon as possible!

Sign up for the interest list!

Sign up here, then we will contact you as soon as possible!
Sign up!

Penningmeester

Nieuwe Penningmeester?

Word jij de nieuwe Joost?

Ben jij dit volgend jaar?

“Voor mijn bestuursjaar bij YES!Delft Students wist ik nog niet veel over financiën. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik daarom veel kunnen leren. Wat ik leuk vond, is dat het niet alleen maar om de cijfers gaat, maar ook om de afwegingen die je leert maken en deze leert onderbouwen aan je bestuursgenoten. Je hebt als penningmeester een grote verantwoordelijkheid en probeert je bestuursplanning te vertalen naar financiële mogelijkheden!”

Suzanne Meijer

Suzanne Meijer

Treasurer 14

“De penningmeester heeft een verantwoordelijke taak die veel lessen met zich meebrengt. Hoe houd je een organisatie als YES!Delft Students gezond in tijden van pandemie, en welke zaken krijgen prioriteit en dus geld? Hoeveel moeten jullie gezamenlijk binnenhalen om voldoende budget te hebben? Dit zijn allemaal vragen waar je samen met de Business Affairs mee bezig houdt. Het doel? Elke euro die binnenkomt, uitgeven aan de doelen van YES!Delft Students!”

Mathijs dijkstra

Mathijs Dijkstra

Treasurer 12